Presentation av styrelsen 2018

Anna-Karin Jiderlund, ordförande. Aktiv i Östek sedan över 10 år tillbaka. Fött upp borderterrier sedan 2005 med kennelnamnet Crazy Train, men i hushållet finns också tax och Siberian Husky. Har tidigare haft labrador och rottweiler. Förutom utställningar så meriteras hundarna inom gryt och viltspår.

Per Faleús, vice ordförande. Föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier tillsammans med min sambo Marianne Dehlvin. Kennelprefix, Wheaten Island.
Har jobbat aktivt inom rasklubben i många år och jobbar i SWTK´s styrelse sedan ett par år.
Det härligaste är att vara ute och jobba med hundarna.
Stora intressen förutom Irish Softcoated Wheaten Terrier är fiske och lite jakt.

Helena Palm, kallas för Leni. Ny som sekreterare i ÖsTeK. Jobbar som boendestödjare inom LSS. Haft borderterrier sedan 1982 och egen uppfödning med kennelnamnet Hellas sedan 2004. Har tidigare varit sekreterare i Svenska Grythundklubben och kassör i Borderterriersällskapet.

Jana Pickova, kassör. Arbetar på SLU, biolog , uppfödare av skyeterrier, kennel Sagasky.

 Annika Eriksson, ledamot, jobbar med människovalpar, Uppfödare av Terrier Brasileiro, kennel Zoli-Dares. Aktiv föreningsmänniska sedan 2005, bl a i Jack Russell Klubben, Scandinavian Sealyham Society & Svenska Terrier Brasileiroklubben. Suttit i styrelsen sedan 2014 & ser fram emot en ny mandatperiod!

Michael Svärd, ledamot, föder upp Ceskyterrier med hustrun Mia, kennel Sellandafjalls.

Ulla Rylander. Bor i Handen, söder om Stockholm, är pensionär, har jobbat 43 år som civilanställd, inom polismyndigheten. Har haft westie sedan 1980, men är sedan 1½ år utan hund.
Har tidigare suttit 17 år i Östeks styrelse, slutade 2012, men har nu sedan 2017 kommit tillbaks i styrelsen. Är ringsekreterare och är ringsekreteraransvarig i Östek, samt tar hand om domarna när de är hos oss.

Charlotta Melin, ledamot. Jag har haft Kerry Blue terrier sedan 1979 och föder upp under prefixet Rollick’s. Har tidigare även fött upp ISCWT och Bullterrier men har nu Shiba som komplement till mina Kerry Blue. Jag blev auktoriserad domare 2007 och dömer nu hela terriergruppen, större delen av grupp 2 samt några raser till. För ett antal år sedan satt jag med i Östsvenska Terrierklubbens styrelsen, en del år som ordförande och en del år som kassör. Det känns väldigt roligt att vara tillbaka efter rätt många år utanför styrelsearbetet!

Janina Pfalzer, ny ledamot, jobbar med PR och kommunikation, cairnterrierentusiast, kennelnamn Callamore.

Patricia Eriksson, suppleant. Bor i Österbybruk i norra Uppland och är just nu studerande. I över 30 år har familjen varit uppfödare på resen Bedlingtonterrier under namnet Isotop’s, så har varit involverad i hundar i precis hela mitt 22 åriga liv.
Jag själv har utställning som största intresse och är involverad i både Handlingskommittén för juniorhandling i Sverige samt tävlingskommittén för skandinaviska Bedlingtonklubben. Ser nu framemot ett nytt år i östsvenska terrierklubbens styrelse!

Ebba Lindström, nyinflyttad stockholmsbo från Örebro. Har fötterna i wheatenvärlden och är uppvuxen med wheaten terrier. Under många år aktiv i wheatenklubbens lokala styrelse och arbetar till yrket som controller på Stockholms stad. Lånar föräldrarnas hund Hurry och uppskattar utställningslivet mycket. Jag ser fram emot mitt första år som suppleant i styrelsen!